Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Rólunk

Rólunk

   


 

"Bu" mint Budapest, és "bu" mint buborékos tea... BUBU Bubble Tea. Már 5 éve hoztuk el Nektek Ázsia kedvenc italát a  buborékos teát, mikor megnyitottuk első üzletünket a Ferenciek terénél.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Bubble Tea kialakulása

A buborékos tea Tajvanból származik. A '80-as évek elején Tajvan az "éjszakai piacáról" volt ismert. Ezen a finomságokról híres helyen egy  leleményes ember kitalálta, hogy a népszerű tört jég és a tea kombinálásával finom hűsítő italt készít a forró nyári éjszakákra.

Azért, hogy több vevőt vonzzon, a teázó a hűs teát gyümölcs sziruppal keverte. Ez az elképzelés olyan sikeresnek bizonyult, hogy rövid időn belül az  ital egész Tajvanban elterjedt. Az italt jól össze kell rázni ahhoz, hogy a megfelelő ízt kapjuk. A folyamat során apró buborékok képződnek az ital  tetején. Ezért az ital eredetileg "buborékos tea", azaz "bubble tea" néven terjedt el. Ahogy bővült a piac, az élelmes vállalkozók a tápióka  hozzáadásával egy következő szintre emelték az újfajta italt. Érdekes módon a tápióka úgy nézett ki, mintha nagyobb buborékok lennének az ital  alján. Így még találóbbá vált a "buborékos tea" elnevezés.

Miután szerepelt egy japán TV show-ban, a "buborékos tea" gyorsan terjedt Ázsia-szerte, majd a világ többi részén. A helyi kereslet
kielégítése érdekében a buborékos teázók az ital sokféle variációját találták ki a különböző
országokban.